[Home]
Updated 11-Aug-2007
VZugcic's Welcome to HowTo
You are at VZugcic's HowTo: "Kako staviti sliku na iskrica.com Weblog"

Kako staviti sliku na iskrica.com Weblog
Originalne upute vezane uz ovu temu napisao je i objavio član iskrice Plavi74.
One se nalaze (ili su se nekad nalazile) ovdje!

 • Sve radnje opisane ovdje moraju se raditi u (Windows) Internet Explorer-u.

 • Slika (jpg, gif, png) koju želite objaviti na Weblog-u mora već prethodno biti postavljena negdje na web-u. Ako ne znate kako i gdje postaviti sliku na web, posjetite npr. imageshack.us i snađite se kao i mnogi drugi (čitajte upute i koristite ponuđene opcije), ili pitajte one koji znaju. Ukoliko ni tad ne uspijete, kliknite na ovaj link!

 • Slijedeće što morate znati da bi postavili sliku na Weblog su dimenzije slike u pixelima (WIDTH=širina, HEIGHT=visina), a morate znati i točnu adresu svoje slike na web-u, oblika npr. http://www.nekisajt.nesto/nekifolder/nekaslika.jpg .

 • Slika koju stavljate na Weblog ne bi trebala biti širine veće od 480 pixela, jer ćete u protivnom vlastitom nepažnjom ili nemarom, stranice Weblog-a učiniti ružno širokim!

 • Ulogirajte se na iskricu i otvorite sekciju za pisanje novog posta na Weblog.

 • Upišite sljedeću skriptu u prostor za unos teksta u novi Weblog:


  <font style="display: block; background-image: url(http://www.nekisajt.nesto/nekifolder/nekaslika.jpg); width: 480px; height: 360px;"> </font>


  Skriptu je najbolje iskopirati (copy/paste) u Notepad i pospremiti je, a kasnije u njoj samo mijenjati link prema slici i dimenzije u pixelima ukoliko je to potrebno i opet kopiranjem (copy/paste) umetnuti u prostor za unos teksta u novi post na WebLog (tako radim ja).

 • U gornjoj skripti morate samo umjesto postojećeg, umetnuti link prema vašoj željenoj slici i postaviti pravilne dimenzije. Sastavni dio skripte su i zagrade s kojima skripta počinje i završava.

 • Kada unesete (iskopirate) skriptu u WebLog, dogodit će se slijedeće... link na sliku koji se nalazi unutar skripte bit će obojan u plavo... vidi primjer dolje!
  Da bi se slika pojavila na WebLog-u, link ne smije biti obojan u plavo. To ćemo riješiti na sljedeći način:

 • Postavite kursor (pointer miša) na kraj linka prema vašoj slici, točno iza slova g u imenu slike *.jpg i kliknite (vidi gornji primjer).

  Pritisnite tipku Backspace i link više neće biti plav.

  Kliknite mišem na Spremi .

 • U vašem se novom postu na WebLog-u još uvijek ne vidi slika, već samo skripta.

  Kliknite na Promijeni (kao kad želite nešto urediti u postojećem postu).

  Pričekajte nekoliko sekundi i u vašem će se (u prvi tren praznom) prozoru za unos ili uređivanje postojećeg posta, pojaviti vaša željena slika.

  Tad kliknite mišem na Spremi .

 • Vaša se željena slika sada nalazi u vašem novom postu na WebLog-u.

  I to bi bilo to. Sretno svima i stavljajte samo dobre fotke! :)


Design VZugcic 2007
Fedora Core 6 Zod (2.6.20-1.2962.fc6) Linux powered by VZugcic Made with Nvu